UDENDØRSTRÆNING ODENSE – EARTHLETE CHARITY WORKOUTS

Til Earthlete Charity Workouts i Odense kan du komme og træne for lige præcis det beløb du har lyst til at donere! Earthlete er en 100% plantebaseret sports og træningshjemmeside. Vi trænere lever således også fortrinsvis plantebaseret!

I juni samlede vi ind til Anima og vi tjente sammen med teamet i KBH 2000kr. Pengene gik helt ubeskåret til Anima og deres arbejde for dyrene.

Her kan du se pengene blive afleveret til Anima 🙂 Endvidere kan du se at der laves en aftale med Dansk Vegetarisk Forening som vi samler ind til i denne måned. DVF arbejder for et grønnere Danmark!

At deltage i en workout i Odense er ALTID spændende.

Vi har fokus på en blanding af yoga og crossfit. Det er vores erfaring at disse to sportsgrene spiller utrolig godt sammen! Det rolige og det mere energiske tempo giver en god synergieffekt.

Hvis du har lyst til at deltage i en af vores workouts så foregår det hver lørdag fra kl. 10 – 11 på Havnen i Odense fra maj 2018 til og med september 2018. Du kan donere lige præcis det beløb du har lyst til efter træningen via mobilepay. Beløbet er nomalt mellem 10 og 60 kr.

Se mere HER!!!!

 

Heartland Festival 2018

SPONSORERET AF ASKO

Først og fremmest hej.
Jeg har ikke blogget i over et år og alligevel kan jeg se at læsertallene på min blog er helt vilde. Jeg undres over hvor I alle kommer fra, men det kan vi tale om en anden god gang.

I dag skal det handle om Heartland

 

Jeg var så heldig at få en billet til lørdagens spas og løjer! Det betød Pussy Riot, Mew & LCD Soundsystem. Endvidere fik jeg også lyttet til lidt af Rag’n’Bone Mans toner, hvilket virkelig gav mig en fornyet fornøjelse ved dennes musik – og det er det Heartland kan – det kan inspirere.

Jeg var på en ART rundtur, hvor der blev talt om neoliberalisme og fitnessbølgen. Jeg fik fikseburgere (ja fikse ikke fiske) fra Kosmos, jeg lyttede til en talk af Slavoj Zizek og jeg hørte om hjemlig velsmag på Tastelandscenen.

Heartland er et overflødighedshorn af højeste kaliber og du behøver ikke at nøjes med at skære dig ét stykke – skær du dig bare et ekstra!

#HAPS

Marrakesh

For syv sytten gutter.

I aften går turen mod lunere himmelstrøg.
Jeg skal ud og opleve lidt.
Og I forstår ikke, hvor meget jeg glæder mig til at komme ud i verden.
Jeg elsker Fyn, men en pause fra den provinsielle idyl er tiltræng.
See you on the flipside!

Fredags Filosofi: Den altoverskyggende kærlighed

I denne uge bevæger vi os over i det mere romantiske hjørne.
Det skal handle om kærlighed, men ikke bare kærlighed – måske nærmere besættelse.

Jeg kan umuligt være den eneste, der har hørt ALMA på repeat i løbet af den seneste uge.
Der er et eller andet ved denne sang, et eller andet som ikke udelukkende har med melodien at gøre, som betager mig.

“But there’s something in the way I act around you. Trying to turn your head. Laugh at jokes that I don’t get. There is something in the way I act around you. The way I feel about you. Not a thing I wouldn’t do.”

Og så synger hun at hun vil farve sit hår blond for personen. Nu er det jo ikke fordi vi skal til at finde vores litterære briller frem, men lad os alligevel lige notere at hun vil farve sit hår blond. Ikke brunt, ikke rødt, ikke blåt – men blond. Indikerer det noget om personen hun er forelsket i, eller et det en kommentar på samfundets normative opfattelse af skønhed, hvor blond er det skønneste af alt?

Hvor om alt er, er Alma i hvert fald forelsket. Hun er forelsket på den måde, hvor hendes personlige identitet bliver udvisket, og hvor den andens meninger og værdier vejer tungere end hendes egne. Spørgsmålet er hvordan det kan lade sig gøre? Hvordan kan man blive så forelsket, eller besat om man vil, at man opgiver sin identitet for at skabe en ny for en andens skyld?
(Her er ikke tale om at skabe en ny fælles identitet, men at opgive sin egen for den andens).

Vender vi os mod parterapien og tankerne omkring tilknytningens betydning for parforholdet, vil vi måske forme den hypotese, at den kære Alma har haft en utryg nervøs (ambivalent) tilknytning til sine forældre i barndommen. Denne tilknytningstype betyder, at hun nu ikke føler at hun er god nok til dette nye forhold, og derfor må farve sit hår blond for at leve op til den andens standard. Tager vi derimod et socialpsykologisk perspektiv, så er det måske i højere grad samfundet som har betydning for Almas følelser?

De fleste af os har nok, i nogen grad, været der hvor Alma er i sangen. Dér hvor vi vil gøre alt for at få den anden. Så hvad jeg har spurgt mig selv om flere gange i denne uge er, i hvilken grad er kærlighed et samfundsskabt konstrukt? Og i hvor høj grad reproducerer vi denne besynderlige opfattelse af kærlighed? Opfattelsen hvor kærlighed er, eller måske endda skal være, en besættelse, nærmest en brand i sjælen.

Det store spørgsmål er: Hvad er kærlighed egentlig?

Og således vil jeg efterlade jer til selv at tænke videre, for jeg har vitterligt ikke noget svar.

Fredags Filosofi: Vejret

Som blogger kan det være vanskeligt, at finde ud af hvor grænsen mellem personligt og privat går.
Hvor meget man skal dele ud af sig selv, og hvordan man får gjort ens blog personlig. Som ny blogger er det måske ekstra svært, også fordi man gerne vil tilføje noget nyt til bloggosfæren.
En dag da jeg stod og lyttede til Eksistens nede i Fitness (ja, jeg har en alsidig smag), kom jeg til at tænke på, at man måske kan øse lidt lommefilosofi/psykologi udover jer, deraf føljetonen: Fredags Filosofi (Fredags Lommefilosofi, lyder bare knap så godt).

I Eksistens starter de ofte med at belyse og diskutere en nyhed fra ugens løb fra et filosofisk perspektiv. I programmet “Mandeidentitet” tog de dog udgangspunkt i en hverdagssituation vi alle kender, og den bed jeg mig fast i.

Du skal til din kærestes Mosters 50års fødselsdag. Der er bordkort på. Du krydser fingrene og tænker: Bare jeg dog skal sidde ved siden af min kæreste, men ak! Du skal selvfølgelig sidde i den helt anden ende af hesteskoen og du kender INGEN. What to do, what to do? Hvad snakker man lige med Bent på 60 år og Kristina på 14 om? Var det ikke lidt køligt udenfor i dag? Var det ikke også noget med, at det kunne risikere at regne senere? Måske man skulle trække vejrkortet.

For vi kan altid mødes om vejret. Vejret er noget af det mest neutrale man kan tale om, vi kan jo ikke gøre noget ved det og dermed kan vi fraskrive os ansvaret. Vejret kan sætte os fri, som de siger i Eksistens.

Så vejret kan bruges i en relationel forstand, til at binde nye bånd og komme i kontakt med nye og fremmede mennesker, fordi det er neutralt. Fordi det er ufarligt at tale om vejret, som det er lige nu, eller som det var i går – men hvad med vejret i fremtiden – hvad med klimakrisen?

Det der er med til at gøre vejret til et neutralt emne, vores magtesløshed overfor at ændre det, er samtidig det, der er med til at gøre klimaet til et farligt emne ved middagsbordet. For vi kan alle være enige om at vi ikke kan ændre på vejret i dag, eller i går, men vi kan jo reelt set godt gøre vores for at sørge for “godt vejr” til de kommende generationer.

Uheldigvis er vi bange for vores egen sårbarhed, vi er bange for ikke at kunne gøre nok og bange for den dobbelte gensidighed, hvor ikke kun jeg, men også naboen må gøre noget for at stoppe katastrofen. Og så længe naboen ikke gør noget, så gør jeg i hvert fald heller ikke noget – måske er det nemmere at lade stå til?

Hvad tænker I? Del endelig jeres tanker i en kommentar, jeg er nysgerrig.

Hvad spiser en veganer?

Et  udsnit af hvad jeg har spist i veganuary.
Man kan vidst ikke sige, at det er kedeligt?


(Pizza med vegansk ost fra Føtex)

(Smoothies lavet med sojamælk, bananer, jordbær, chiafrø, hørfrøolie og vaniljesukker) 
(En klassiker herhjemme – den famøse veganske linsesovs!)

(Og en klassiker: havregrød med ristet kokosmel, chiafrø og banan)

(Sojalatte og soja-chai-latte samt en raw ananaskage fra Venchi)  
(En dejlig bønnepostej lavet med champignoner og brune bønner)

(Den bedste ret jeg har fået i år: Enchiladas med hjemmelavet Åhst!)

Hæld glimmer på


(Hvordan kan et kålblad være så sødt? Det må være en genial tegner)

En af mine yndlingsbloggere beskriver meget godt det fænomen, at vi bloggere fra tid til anden har behov for at skrive om meget kedelige hverdagsagtige ting a la: Hvad skete der lige for manden med Trump-kasketten nede i Netto? Min hund har fået en tæge, hvorfor er tæger så klamme? osv.

Her på bloggen går fænomenet under dæknavnet: Hæld glimmer på.
Det gør det af den simple grund, at jeg er erklæret Hella Joof fan. Således går jeg ind for, at vi fra tid til anden lige læner os tilbage i sofaen, smækker benene op og tænker lidt over de gode ting i hverdagen.

I denne uge skal der glimmer på

  • De rare mennesker som har linket til min blog (her & her).
  • Det faktum at folk nu skriver og spørger om de må sende mig produkter. Så ved man at man kan et eller andet – og så kan der også komme lidt reelle erfaringer med nye sjove produkter på bloggen 🙂
  • At det er ret lyst udenfor i øjeblikket, det hjælper virkelig på mit humør.
  • At jeg om to uger gerne skulle befinde mig under sydlige himmelstrøg!
  • Afstresning. Selvom det er eksamensperiode er jeg stadig mindre stresset end normalt. I øjeblikket behøver jeg nemlig ikke at bevæge mig uden for en dør. Sidder bare herinde i min dejlige lejlighed og læser #rart.
  • Spilaften med nogle af mine sødeste veninder og deres kærester. Jeg har altid drømt om parmiddage med rødvin og trivial. #dreamsdocometrue (ja, jeg er lidt sær)
  • Blomster fra min kæreste. Det er bare så rart at blive værdsat og forkælet.

Så massere af glimmer og glitter på hverdagens små mirakler.
Hvad vil I hælde glimmer på?


(P.s. der skal også lidt glimmer på Ravnenes Hvisken, som fik mig til at leve mig fuldstændig ind i, hvordan det er at være 17 igen. P.p.s. det er både spændende og hårdt!

 

Bæredygtigt Januarudsalg

Hvis du, som jeg, elsker et godt tilbud, så er januarudsalget svært at komme uden om, men kan det gøres bæredygtigt?

Svaret må være ja, i hvert fald mere bæredygtigt end ved at rende ned gennem Strøget med et glødende dankort i den ene hånd og 47 plastikposer i den anden.

Der findes efterhånden mange bæredygtige webshops, og en del af dem holder januarudsalg. Jeg har været så snedig at kigge hele bedremode.nus shopping guide igennem for at finde de gode tilbud, og minsandten om ikke der kom en fin lille collage ud af det.
Mit fokus var, at finde de stykker tøj som giver mig en forårsvibe, men som alligevel kan benyttes året rundt.

/1 PEOPLE TREE Romola Dress.
/2 RIVER & RAVEN AMOV T-shirt Offwhite
/3 UNDERPROTECTION Valerie Body (rose).
/4 UNDERPROTECTION Maria Bra and Briefs (green).
/5 PEOPLE TREE Tyler Jersey Skirt in Grey Melange.
/6 RIVER & RAVEN Aiayu Skjorte Slim White.

Så hvis I også har svært ved at styre jeres shoppetrang, kan jeg kun anbefale at snuse lidt rundt på nettet. Der er massere af mode med fokus på bæredygtighed og gode tilbud. I Odense er der også mulighed for at finde Aiayu på tilbud hos Conny Elizabeth.

Er der noget I overvejer at investere i her under januarudsalget?

Hvad er slow fashion?

Og hvordan gør jeg det?

(Et helt genbrugssæt med second hand jakke, kjole og støvler)

Slow fashion er fremtiden. Det er idéen om, at vi som forbrugere skal stoppe op og tænke lidt mere over hvad vi køber. Er det etisk, økologisk og grønt (notjustalabel)? Spørgsmål som giver genklang i mig.

Kig ind i dit skab og spørg dig selv: Hvor tit bruger jeg hvad?
Hvis du er en ægte slowinista, så har du kun det højest nødvendige, og så bruger du de samme jeans altid! Måske er det at tage slow fashion et skridt for vidt, men at tænke over hvor de ting du holder i hånden stammer fra, og hvordan de er produceret giver enormt god mening, hvis du ikke ønsker at skade hverken mennesker eller miljø med dine handlinger. For ja, at shoppe er også en handling. Så gør det bevidst, det er kernen ved slow fashion.

Slow fashion begrebet er visse steder beskrevet som et begreb, der anerkender køb af produkter som menes at holde længere. I min forståelse af begrebet er det ikke så meget tøjets holdbarhed, men tankerne om købet som gør det til langsom mode. Selvfølgelig kan man argumentere for, at man ved at købe færre produkter som holder længere også skåner miljøet, men man skåner ikke de mennesker der har produceret tøjet (og som vi ved fra The True Cost, er det ret relevant). Således er slow fashion for mig lidt en ideologi. En filosofisk ide om at vælge etisk og ansvarligt, fremfor blot at klatte sine penge væk på tilfældigheder.

Måske er det derfor jeg elsker genbrug. Det er tøj andre mennesker, ret ofte, ikke har tænkt så meget over. De har bare købt noget og kastet det ud igen. Det er de rester folk ikke gemmer i køleskabet, men bare smider i skraldespanden. Det er #100%waste. Således taler det til mig, og det siger: “Du må da kunne finde værdi i mig? Jeg blev vel ikke købt for ingen verdens nytte?”

Og det kan jeg, for det vil jeg. Helt bevidst.

(Min nye yndlingskimono købt i genbrugsmekkaet Stockbridge)

Vegansk Proteinpulver

Først en lille disclaimer. Jeg er bestemt ikke ekspert på det veganske atletiske område!
Følgende indlæg er skrevet baseret på information fra andre veganere samt forhandlere og artikler fundet på nettet.

Som Mad Med Medfølelse så fint skrev i deres seneste nyhedsbrev, så er “den grønne bølge” langt fra slut endnu. Ligeledes synes fitnessbølgen heller ikke at være ovre – men hvordan kombinerer man de to? Kan man godt både dyrke sport og være veganer? Får man proteiner nok?  Hvad er vegansk proteinpulver? Hvordan virker det? Og hvordan i alverden får man fat i det?

Hvad er vegansk proteinpulver? Lad os starte med det mest populære proteinpulver, nemlig whey (eller valle) proteinpulver. Valleprotein udvindes fra komælk og er dermed vegetarisk, men ikke vegansk. Af gode veganske alternativer findes risprotein, ærteprotein, havreprotein, hampprotein og soyaprotein.

Hvordan virker det? Som I komælken findes i de ovenstående proteinkilder de otte essentielle aminosyrer som skal tilføres gennem kosten, og som kan være med til at styrke opbygning af nyt muskelvæv (bodylab). Ligeledes kan man, hvis man er nervøs for ikke at få protein nok, også tilføje proteinpulveret til madlavning, smoothies eller bagværk.

Hvordan i alverden får jeg fat i vegansk proteinpulver?
Ja, nu bliver det vanskeligt. I hvert fald hvis du drømmer hede drømme om noget “white vanilla chocolate crispy strawberry delight”ish pulver som smager himmelsk blandet op med vand! For det findes vitterligt ikke. Inde i den geniale gruppe trænende veganere diskuteres det tit og ofte, hvor man får det bedste og mest velsmagende proteinpulver –  og jeg har samlet nogle af de gode bud lige her!

#1 VEGAN PROTEIN BLEND – SMOOTH CHOCOLATE fra Bodylab
Et godt alternativ til valleprotein som faktisk smager relativt lækkert, hvis man husker at putte vandet i før pulveret (ellers bliver det ret dej agtigt). Jeg har selv købt netop dette pulver, da jeg forsøger at undgå for stort et indtag af soya (som indeholder planteøstrogen) og da det er let tilgængeligt i min lokale fitnessbiks.

#2 ÆRTEPROTEIN fra Natuzone
Skulle med på listen da det er relativt nemt at få fat i. Jeg har set at produktet er til salg nede i min lokale Superbrugs, mon ikke du også kan finde det i din? Ærteprotein kan med fordel benyttes i madlavning (fx vegedeller).

#3 COMPLETE VEGAN BLEND fra Bulk Powders
Er nok det tætteste man kommer på et produkt med en fancy smag. De tilbyder nemlig både jordbær og peanutchokolade smag, hvilket i mine ører klinger ret godt. Uden at have smagt det selv kunne jeg forestille mig at det er i genre med Bodylabs version. Dog er der i Bulk Powders tilføjet quinoamel, hvilket jeg personligt synes lyder ret spændende (er vild med quinoamælk!).

#4 RAWFUSION fra Gymnordic
Er et ret hypet pulver, hvis man skal tro rygterne inde i trænende veganere gruppen. Indeholder ærte, ris og artiskok protein! Nå ja, og så er det økologisk (ikke dårligt).

#5 TWINLAB CLEANSERIES – VEGGIE PROTEIN fra Planteprotein.dk
Ser simpelthen bare lækkert ud på den der lidt amerikanske måde. Altså på den måde hvor man tænker: Det kunne faktisk hænde at det smager godt! Endvidere er det beriget med BCAA som eftersigende skulle hjælpe ekstra til med at fremme slank muskelvækst.

Således fornemmer jeg at der er håb for trænende danske veganere. Måske smager proteinpulver ikke så godt med vand, som det gør med mælk, men jeg synes alligevel at der er nogle gode alternativer på markedet.

Inden jeg slutter helt, vil jeg lige nævne, at man HER kan stemme på år 2016s danske veganske atlet. I år er der ingen kvinder på listen, men mon ikke det er anderledes næste år? Personligt er jeg lidt vild med (den ret pæne) Niclas Tonnesen, som jeg håber kan være med til at gøre op med idéen om at veganere er tynde og afdankede.

Nu vil jeg smutte til træning og bagefter vil jeg nyde en kold proteinshake 😉