Efterårsstrik: Bæredygtigt garn

efteraarsstrik

Sådan skal min efterårsferie se ud. Jeg skal bare strikke og strikke og strikke.
P.t. strikker jeg kun ret, og med ret mener jeg vitterligt ret.
Jeg strikker kun ligeud, jeg kan seriøst hverken dreje eller strikke vrang.
Inden efterårsferien er omme forventer jeg dog at kunne strikke – ja stort set hvad som helst.
(Hello Youtube!)

Nå, men lidt om det garn jeg købte.
Jeg gik en smule amok, og købte garn for en pænt stor slat penge efter devisen: Hellere for meget end for lidt.

Det hele startede, som det næsten altid starter, med en google søgning. Jeg skrev spændt “bæredygtigt garn” ind i søgefeltet – og så begyndte undersøgelsen af diverse hjemmesider og priser. Lad os bare sige, bæredygtigt garn er IKKE billigt. Truth be told er det efter min mening absurd dyrt. Således endte jeg inde på hobbiis restsalg – et efter min mening forrygende sted! Billigt, godt og alligevel lige ved at blive kylet ud(?).

Nå, men jeg tænkte jo stadig at mit garn skulle være mest muligt bæredygtigt og økologisk, så det var det jeg gik efter. Hvordan jeg endte op med Mayflowers garn, er mig en gåde.
Mayflower er et dansk garnmærke, og jeg må ærligt indrømme at jeg ikke aner hvor deres garn kommer fra, for deres hjemmeside er 100% uigennemsigtig. Heldigvis ved jeg, at de er i gang med at lave en ny hjemmeside med højere gennemsigtighed, og det ser jeg virkelig frem til 🙂
Og så skal det tilføjes at de også producerer alpaca uld, som eftersigende skulle være en mere bæredygtig form for uld bl.a. fordi alpacanen er et større dyr, ikke hiver græsset op ved roden, men derimod kun spiser toppen, og fordi garnet fra alpacaen kan have mange naturlige nuancer uden brug af farve.

Yderligere endte jeg op med en kæmpe pakke garn fra DROPS ♥ You.
Her er tale om et firma med fokus på bæredygtighed, og det garn jeg købte er 100% genbrugs bomuld. Endvidere er det fremstillet i EU, hvilket jo er rart at vide efter have set, hvordan en del medarbejdere i tekstilbranchen andre steder i verden bliver behandlet.
Generelt har DROPS en mere gennemsigtig hjemmeside, og det garn jeg købte var også oeko-tex certificeret, hvilket betyder at det ikke indeholder en masse skadelige kemikalier.
Alligevel bliver man lidt skeptisk, når de skriver at det er 50% procent billigere end andet garn på markedet, men det er nok svært at blive helt tilfreds.

I hvert fald er jeg endt op med noget garn som jeg nok skal få noget spændende ud af, og det er skønt – for der er virkelig noget fedt ved selv at kunne producere sit tøj 🙂

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *