Shoppestop: De største udfordringer

greenisthenewblack

Nu har jeg holdt shoppestop i to måneders tid. Det har som forventet været relativt let.
Alligevel har jeg til tider følt den der spændingssøgende kriblen i fingrene efter nyt tøj. Når jeg bliver ramt af akut shoppelyst, smutter jeg gerne ind på Tradono eller googler bæredygtige mærker og kigger lidt rundt. Jeg har endnu ikke købt noget over nettet, men jeg er da faldet i fælden i den lokale genbrug en enkelt gang. Nedenfor har jeg lavet en liste over det sværeste ved shoppestoppet so far.


Det er en udfordring

 • Når ens strømpebukser går i stykker lige før arbejdstiden, og man normalt bare ville gå i Matas og købe et par nye helt uden dårlig samvittighed. (Note til selv: Research bæredygtige strømpebukser).
 • Ikke at kunne købe nyt tøj til ens mosters 50 års fødselsdag. Det var i den forbindelse at jeg faldt i genbrugsbutikken, jeg måtte bare have en ny kjole til den begivenhed… Næste udfordring må være at troppe op i noget gammelt.
 • At det er så svært, at købe noget så simpelt som en mascara, da man overhovedet ikke ved 1. hvad der er i en mascara, 2. hvor den stammer fra, 3. om den er testet på dyr.
 • At ens omgivelser synes at man er halvt geni/halvt hysterisk.
 • At tænke på at man ikke kan få noget nyt tøj til nytårsaften medmindre man snart finder et budget venligt bæredygtigt mærke. (Det er ikke lige dem der er flest af).

Alt i alt går det meget godt. Egentlig er det mest strømpebukserne der er et problem.
Smid gerne en kommentar hvis I ved hvor man kan få billige bæredygtige strømpebukser 🙂

Published by

7 thoughts on “Shoppestop: De største udfordringer

 1. Hej Liv
  Det er super spændende at få et indblik i dine tanker og udfordringer omkring shoppestop.
  Jeg er faktisk selv i gang med netop det samme. Jeg har holdt “shoppestop” med tøj siden juni – dog har jeg købt en regnjakke i en genbrug og et par strømpebukser i denne periode.
  Er i samme situation med hensyn til strømpebukser – kunne virkelig godt tænke mig at støtte et bæredygtigt initiativ fremfor uholdbare strømpebukser fra supermarkeder eller high-street butikker. Vend meget gerne tilbage hvis du finder noget det fungerer godt 🙂

  Fortsat held og lykke med dit shoppe-stop – du er ikke alene!

  // Christa

  1. Hej Christa,
   Så fedt at læse din kommentar og fedt at du også holder shoppestop 😀
   Jeg vil poste det her så snart jeg har researchet bæredygtige strømpebukser nærmere. Du må endelige også skrive hvis du finder nogle 🙂 Dejligt at du følger med!

 2. Hej Liv, kender du Gudrun Sjödens netbutik? Ellers prøv at tjekke om hun har nogle bæredygtige strømpebukser. 🙂
  Venlig hilsen Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *