Bæredygtige rejser: Lissabon

lissabonguide

Hermed en lille guide til bæredygtig mad i Lissabon.
Bæredygtige rejser er noget jeg har tænkt en del over – for hvordan gør man egentlig det?
Nogle bloggere vælger at tage toget i stedet for at flyve, nogle vælger at cykle jorden rundt og andre vælger at fokusere mere på indholdet af rejsen.
Jeg falder her i den sidste kategori, jeg var inviteret af mine forældre og fløj derfor til Lissabon som mange af de andre typiske turister.

lissabon8

Heldigvis er Lissabon et paradis for planteædere, og jeg fik fornemmelsen af, at det er meget normalt at spise plantebaseret i Lissabon, og at der var mulighed for at få vegetarisk kost overalt i byen. Den første dag dernede var vi sammen med mine forældres venner, som er fra Lissabon og som derfor gerne ville vise mig en famøs vegansk burger joint. På Vegana Burgers kan man få en masse forskellige burgere, og så får man de mest morsomme pommes som i virkeligheden smager mere som danske chips 🙂 Meget anbefalelsesværdigt hvis man er chipsoman (hvilket jeg personligt er).

lissabon4

Hvis vi bliver i fastfoodverdenen, så kan jeg også anbefale at prøve en portugisisk tofudog!
Denne er mest for vegetarerne, da der er ost på hvilket jeg ikke mindes værende vegansk. Jeg tror, at vi fik serveret denne tofudog, til en koncert vi var til i forbindelse med Earth Day. Det var en helt fantastisk oplevelse – der er noget magisk over den portugisiske musik fado.

lissabon5

Fra fastfood til drikkevarer. Man har ikke rigtig været i Portugal før man har nydt et glas sangria og danset natten væk. Min søster er en gedigen Jodler, så hun fandt hurtigt en fest vi kunne tage til en standard onsdag aften i påskeferien.
Personligt elsker jeg hvidvins sangria – det er sødt og frisk på én og samme tid.

lissabon1

Fra drikkelse til snask. Man skal ikke mangle sunde snacks i Lissabon, for der er massere af nødder og tørret frugt man kan hygge sig med, og priserne er helt okay. Jeg husker ikke præcis hvad de kostede i løsvægt, men man skal naturligvis heller ikke falde i turistfælderne – man kan jo altid købe lidt snacks i et supermarked.

lissabon6

Nu til det sunde. I Lissabon findes en lækker kæde ved navn Vitaminas, og her kan man altid få en sund frokost på farten. På Vitamians er der et godt udvalg af bland selv salater, og igen er det til rimelige penge.

lissabon2

Lad os ej forglemme aftensmaden – her er et sted 100% for veganere. Green Pepper befinder sig et ret morsomt sted i Lissabon. Det er ikke specielt hyggeligt, nærmere sterilt indrettet og beliggende midt i et industrikvarter. Jeg formoder, at restauranten er placeret netop der, fordi det er tæt på en del arbejdspladser og fordi de måske fokuserer mest på de lokale.
I hvert fald kan personalt ikke snakke engelsk, men det går jo altid fint alligevel.
På Green Pepper har de veganske kager og en fantastisk buffet! Vi fik både buffet og kage, og det var en helt i orden kvalitet. Stedet er oplagt hvis man bare er enormt sulten, spiser 100% vegansk, og ikke har behov for en direkte romantisk eller hyggeligt atmosfære.

lissabon7

Jeg vil slutte af med mit yndlingssted i Lissabon, et meget mere personligt og hyggeligt sted end Green Pepper – nemlig Jardim das Cerejas. Restauranten er vegetarisk, men den aften jeg var der var hele deres buffet vegansk (jeg spurgte dem). Atmosfæren er hyggelig og afslappet, det er ikke et fint og fornemt sted, maden føles næsten hjemmelavet og stemningen er hyggelig.
Når jeg tager til Lissabon igen, skal jeg helt sikkert forbi Jardim das Cerejas og hilse på deres buffet!

lissabon3

Lissabon er en fantastisk by. Maden, kulturen og historien er inspirerende. Hvis I ikke har været forbi, så kan jeg helt klart anbefale det. Udover at spise fantastisk var jeg selvfølgelig også på sightseeing. Vi så den gamle borg, var på maritim museum og design museum. Jeg kørte i en meget rustik tram, og jeg nød alle pastelfarverne i gadebilledet. Lissabon er et sted jeg gerne vil besøge igen, ja det er lige før jeg godt kunne forestille mig at bo der engang.

 

Published by

One thought on “Bæredygtige rejser: Lissabon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *