Opskrift: Vegansk Sushi

img_20161111_110824

Så blev det tid til endnu en opskrift. Denne gang en opskrift hvor der virkelig er meget at spare!
Jeg ved ikke hvad vegansk sushi koster der hvor I befinder jer, men her i Odense er det jo ABSURD dyrt, hvis man altså overhovedet er så heldig, at finde et sted som vil/kan lave det til en.
Derfor synes jeg, at I skal introduceres til en fremragende hjemmelavet version inspireret af Mie.

Nu tænker du måske: “Seriøst Liv, det tager jo 40 år at lave sushi selv!!!”
Her må jeg korrigere dig. Det tager faktisk kun omkring en time, hvilket er morsomt for jeg var overbevist om at det ville tage en hel dag.
Måske skyldes det, at jeg på en skør date for ca. 100 år siden blev inviteret på hjemmelavet sushi, hvilket han påstod havde taget hele dagen at forberede, men nu bliver jeg da stærkt i tvivl om hvorvidt det var sandt eller ej. Ak, bagklogskabens lys.

Nå, men tilbage til opskriften! Chili Tofu Sushi eller Røget Chili Tofu Sushi, hvis man er til den slags.

screenshot_2016-11-11-11-49-30

Antal: ca. 50 styks
Beløb: ca. 80 – 100kr (hvis man har de mest basale krydderier og køber grødris i fx Lidl)
Tid: Omkring 1 time.

Marineret tofu
Skærbar tofu (ikke silken!!)
Røget paprika
Evt. røgaroma
Chilipulver
Olivenolie
Salt og pepper

Risen
400 g. grødris
5 dl. vand
2 spsk. sukker
1 tsk. Salt
Evt. 0.5 dl. riseddike (kan faktisk godt undværes)

Fyldet
Tang til at rulle sushien i
Agurk
Forårsløg
Avocado

Vegansk chilimayo
1 dl. soyamælk
1 spsk. knuste hørfrø
2 tsk. sukker
2 tsk. dijonsennep
1/2 tsk. røget paprika
Chilisovs efter behov
1 spsk. citronsaft
Evt. lidt olie

Okay, jeg har alt hvad jeg skal bruge, men hvad så nu?
Frygt ikke! Det er lettere end som så. Til en kop ris, skal ca. en kop vand. Sæt først vandet i kog og smid så risen ned i en gryde og kog det til vandet er væk. Husk at røre lidt rundt undervejs.
Mens risen koger kan du skære lange stave af agurken, forårsløgene og avocadoen.
Måske er du en multitasker, i så fald kan du også skære stykker af tofuen. Varm så olivenolien og det røgede paprika op på panden, når det er varmt smider du tofuen på og krydrer den gerne med lidt chilipulver samt salt og pepper. Når tofuen er brun, og måske endda lidt sprød, tager du den af panden og skærer den i lange stykker som passer i sushirullen.

Mens risen står og køler lidt af kan du lave din chilimayo, det er nemt nok for det er bare at smide det hele sammen i en skål. Husk at kværne hørfrøene før du smider dem, store hørfrø er bare ikke specielt lækre.

Når nu risen har kølet, af kan du tilsætte 1/2 riseddike, hvis du føler at det er nødvendigt, ellers kan du bare tilføje salt og sukker.

Nu har du alle dine ingredienser lige ved hånden! Så vil jeg foreslå dig lige at se denne video, før du går videre.

Tag dig ikke af at hun har sådan en fancy rulleplade, det er slet ikke nødvendigt!
Men den måde hun ruller den på er rigtig fin, det hjalp mig videre at se den.
Så du smider bare lidt ris på dine tang plader, smører risen med mayo, smider avocado, agurk, forårsløg og tofu på – også ruller du det hele så stramt som muligt. Det gør du, indtil du ikke har mere fyld, så er det bare at skære rullerne i små stykker.

Wupti – var det måske særlig svært?
I think not.

Published by

2 thoughts on “Opskrift: Vegansk Sushi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *