Opskrift: Veganske Småkager – Jødekager!

Jeg har lovet jer jul – så jul skal I få!
Er der noget bedre end jødekager? I doubt it.
Jovist, brunkager er julede, pebernødder er praktiske, vaniljekranse er velduftende og honninghjerter er romantiske, men de mest velsmagende –> Jødekager. For sure.

Og så er de absurd nemme at bage. Denne opskrift er baseret 100% på Mia Sommers bagværk og jeg giver hende al credit i verden. Hun er et vegansk geni og uden hende ville vi sikkert alle sulte! Jeg ville i hvert fald være foruden mange fantastiske madoplevelser, det er helt sikkert.

Her kommer min version af jødekagerne (som bascially er den samme som Mias, bare med fodnoter)

Småkagen
0,5 dl vand.
300 gram hvede mel
150 gram plantemargarine (jeg brugte en flydende)
100 gram sukker

Til pynt
Kanelsukker (sukker og kanel blandet sammen)
Mandelsplinter (hvis man er til den slags)
Glasur (jeg har en drøm om at bade dem i hvidglasur næste gang)

“Jeg har det hele, men hvad gør jeg så nu?”

Det er så nemt at du tror det er løgn (det gjorde jeg i hvert fald).
Du smider bare vandet i en skål, tilføjer mel, margarine og sukker – bland det og WUPTI – det var dejen! Ælt, ælt og ælt. Rul den så ud til en stor tynd “pizza” og nu kan du trykke din kager ud i den størrelse eller form du ønsker. Hæld kanelsukker over kager i den mængde du ønsker, og kast dem op på en bageplade. Bag dem i en forvarmet oven ca. 5 – 15 minutter på 200 grader. Hold godt øje med dem, de skal blot være brunlige.
Ej, det var næsten for nemt – ikke?

Hvis du, som jeg, har svært ved ikke at æde dem alle sammen, kan du jo også forære dem væk som en fin hjemmelavet værtindegave? Der er sikkert mange julefrokoster tilbage endnu 🙂

 

 

Published by

2 thoughts on “Opskrift: Veganske Småkager – Jødekager!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *